Kaymakamımız

Cide Kaymakamı Yüksel Kara

YÜKSEL KARA
CİDE KAYMAKAMI

24.10.1976 yılında Elazığ'ın Baskil ilçesinin Sarıtaş Ballıca Köyünde doğdu. İlk ve orta öğretimini aynı ilçede tamamladıktan sonra, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı, 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl kaymakamlık sınavını kazandı.

İngiltere'de dil eğitimini tamamladı ve Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. Sivas'ın Ulaş ilçesi ile Rize'nin Hemşin ilçesinde kaymakam vekilliği yaptı. 2003 yılında Karaman ili, Kazımkarabekir ilçesi Kaymakamı olarak göreve başladı.

Diyarbakır ili, Kulp ilçesi ve Malatya ili, Akçada ilçesi kaymakamı olarak görev yaptı. Akçada Kaymakamı iken atama döneminde İç İşleri Bakanlığının 27.07.2009 tarih ve 12696 sayılı Kararnamesi ile ilçemiz kaymakamlık görevine atandı.

01.09.2009 tarihinde İlçemizdeki görevine başladı. Evli ve bir çocuk babası olup, ingilizce bilmektedir.