Cide Soğuksulular Bal Festivali'nde buluştu

07 Ekim 2011, 22:28
Cide Soğuksulular Bal Festivali'nde buluştu Bu yıl yedincisi düzenlenen Geleneksel Cide Soğuksu Bal Festivali 3 Eylül Cumartesi günü Kastamonu'nun Cide İlçesine bağlı Soğuksu Beldesi'nde çok geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Festivale İstanbul'da yaşayan çok sayıda Cide Soğuksu'lu vatandaşın yanısıra, Üsküdar belediye Başkanı Mustafa Kara, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve CHP eski Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Festivaldeki farklı etkinlikler ve katılımın önceki seneler nazaran daha fazla artması dikkatlarden kaçmadı.

Yöresel gelenek ve göreneklerin canlandırıldığı köçek, davul-zurna, sarı yazma, saç kavurma, kuyu kebap ve bal gibi yöresel tatların bir arada olduğu festivalde, yöresel halk oyunları ve Şerife Bacı tiyatro oyunu da organizasyonun vazgeçilmezleri arasında oldu.

Bu yılki Cide Soğuksu Bal Festivali'nin sunuculuğunu Radyocu Ufuk Acar yaparken festivalin onur konuğu Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara oldu. Başkan Kara'ya Kastamonu'lu olan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ve Başkan Yardımcısı Abdullah Ercan'da eşlik etti. Ayrıca yöresel sanatçılardan Cideli Emin, Ahmet Ulu ve Melisa'da söyledikleri birbirinden güzel türkülerle hemşerilerini yanlız bırakmadı.

Fetsivali düzenleyen Cide Soğuksu Derneği adına Başkan Hamdi Şenol açılış konuşmasını yaptı. Hamdi Şenol dernek olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verirken dernek merkezinin İstanbul'da olmasının bazı sıkıntıların yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Soğuksu bölgesinden ve muhtarlarından bir destek gelmediğini, bu desteğin verilmesi ile çok daha güzel bir festival yaparak Soğuksu beldesinin tanıtımının yapılabileceğini söyledi.

Dernek Başkanı Hamdi Şenol'un ardından Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım sahneye gelerek birer selamlama konuşması yaptılar.

CHP eski Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım yaptığı konuşmada milletvekili olduğu dönemlerde özellikle yol çalışmaları konusunda çok fazla gayret harcadıklarını ve hala bu çalışmaların yeterli düzeyde olmadığını, önümüzdeki dönemde inşallah bu yol çalışmalarını tamamlanmasını temenni ettiğini söyledi.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Cide Soğuksu Derneği'nin Üsküdar'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında en faal olanlarından biri olduğununu söyleyerek, bu festivalin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada, ''Candaroğullarının torunlarına selam olsun, ben burada kendimi Üsküdar'da hissediyorum, benim için Kastamonu hala Candaroğullarına bağlı'' dedi. Festival alanındakilere seslenen Başkan Kara; ''Soruyorum Soğuksu'mu büyük? Cide'mi büyük? diyerek kalabalık karşısındaki şakınlığını ifade etti. Konuşmasında 2.Meşrutiyet zamanında Üsküdar'ın Kastamonu vilayetine bağlı olmasınada vurgu yapan Başkan Mustafa Kara ''Bana göre hala Üsküdar Kastamonu'ya bağlı, bana göre hala Üsküdar'a kadar Kastamonu'' dedi. Konuşmasının sonunda ise Soğuksu'ya çok büyük bir zevkle geldiğini, hemşehrileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Kara, fırsat bulması halinde önümüzdeki senelerde de festivale gelmeye çalışacağını söyledi.

7. Cide Soğuksu Bal Festivali Mustafa Kara konuşması